Cărți pentru copii

Collins – Atlas în imagini pentru copii

13 mai 2018

Scris de:

Collins – Atlas în imagini pentru copii

COLLINS - ATLAS IN IMAGINI PENTRU COPIIGeografia se învață călătorind.

Am avut note bune și foarte bune în toți anii de școală, doar la geografie era mai dificil.

La istorie învățai niște evenimente, că oricum nu se puteai teleporta în vremurile respective să știi clar ce s-a întâmplat, la matematică aveai niște calcule de făcut sau niște corpuri geometrice de studiat, literatura se rezolva ușor, dacă binevoiai să citești cartea și eventual opinia unor critici literari, dar geografia era ucigător de plictisitoare, cu toate capitalele, numere de locuitori, kilometri pătrați și industriile din fiecare zonă.

Am început să călătoresc cu adevărat abia după 20 și ceva de ani, când l-am cunoscut pe soț.

Spre 30 aveam deja niște călătorii serioase la activ, cu destul material pentru a scrie o micuță carte de geografie, la nevoie. Vizitasem deja o parte semnificativă din Europa, aprofundasem străzile cu zgârie-nori din SUA și pusesem piciorul chiar și în Africa, pentru câteva ore măcar.

Interesant este că, odată ajunsă în diverse colțuri ale lumii, îmi era extrem de simplu să rețin tot felul de informații despre destinațiile mele, chiar fără vreun efort deosebit. Acum, dacă aș mai merge la școală, aș fi probabil olimpică.

Bun, lăsând gluma la o parte, îmi amintesc cu ușurință diverse trasee, obiective turistice, informații despre climă, industrie și tot felul de detalii pe care niciodată nu le-aș fi reținut din aridele cărți de geografie pe am fost obligată să le învăț.

Pentru că amândoi avem suflet călător și un program de muncă suficient de flexibil, încercăm să-i insuflăm și fiicei noastre pasiunea pentru turism.

Am început să călătorim cu ea de când avea doar 6 luni, rezistă și la călătorii lungi (ne ia cam 15-16 ore să ajungem în Croația, cu mașina), deja reține tot felul de detalii și adoră să pornească la drum.

Este ușor de imaginat că s-a bucurat foarte mult, când a primit o carte numai bună de savurat de către un mare călător în devenire: „Collins – Atlas în imagini pentru copii”.

Are deja un bagaj „geografic” destul de bogat, pentru că este la vârsta la care reține extrem de ușor și a avut deja ocazia să-și testeze capacitatea de memorare. Ne-a surprins plăcut faptul că a înțeles cum stă treaba cu Pământul, cu diversele țări și continente.

Atlasul Collins este gândit special pentru micuți, prezentând multe informații în detaliu, dar totuși într-un mod ușor de „digerat”.

Există nelipsitele hărți „politice” și cu steagurile diverselor state, dar și multe hărți atractive despre cele mai interesante locuri din lume, plasarea geografică a unor animale interesante (jaguar, vultur pleșuv, cangur etc.) sau chiar unde cresc fructele și legumele noastre favorite.

Atractive sunt și hărțile pe continente din care copilu poate să afle ce animale sunt specifice acelei zone, ce atracții turistice sunt mai cunoscute și care sunt capitalele sau țările acelui continent.

Nadia a recunoscut cu plăcere unele țări pe care le adoră deja (Spania, Italia sau Croația) și i-am putut povesti despre alte locuri pe care poate le vom vizita și împreună cu ea în viitorul nu prea îndepărtat.

Collins – Atlas în imagini pentru copii” se potrivește și la vârste mai mici și pentru școlari, pentru că informația este prezentată succint și atractiv. Nu sunt paragrafe greu de reținut, desenele sunt extrem de simpatice și detaliile suficient de interesante.

Am petrecut deja ore bune studiind hărțile și discutând despre diferitele civilizații. Fiica mea are deja câteva noi destinații în plan, deci anul acesta sigur nu va fi chiar plictisitor. Și partea bună este că ani buni de acum ne putem inspira din Atlasul ei și sigur o va ajuta și la orele de geografie.

Cine știe, poate devine ea olimpică …

Tu ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *