Cărți pentru copii

Interviu Ioana Chicet-Macoiveiciuc (Prințesa Urbană): Iubirea părinților nu e niciodată mai mică, mereu tot mai mare

16 aprilie 2021

Scris de:

Interviu Ioana Chicet-Macoiveiciuc (Prințesa Urbană): Iubirea părinților nu e niciodată mai mică, mereu tot mai mare

Ioana Chicet-Macoveiciuc este autor de cărți și de blog și organizator de evenimente pentru părinți, iar cărțile și jocurile sale, apărute la Didactica Publishing House, au ajuns la peste 150.000 de copii din toată țara.

Pe site-ul DPH puteți descoperi peste 20 de cărți și jocuri educative ce poartă semnătura celei care i-a creat pe îndrăgiții Pofticioși, Ema și Eric.

Ioana este #AutorulLunii aprilie, iar cu această ocazie ne-a povestit într-un interviu mai multe despre cum au prins viață personajele îndrăgite, dar și despre ce „mistere” ascund paginile care au bucurat atât de mulți copii. Haideți să descoperim împreună o altă latură a îndrăgitei autoare!

Ioana Chicet Macoveiciuc interviu Didactica Publishing House
Ioana Chicet Macoveiciuc – autoarea lunii la DPH

Mai jos am rugat-o pe Ioana să ne răspundă la câteva întrebări despre ea, despre Pofticioși și despre ce mesaj vrea să transmită prin fiecare nouă apariție literară.

  1. Cine este Ioana Chicet-Macoveiciuc după peste 15 de cărți publicate?

Salut!

Sunt un om care scrie.

Sunt mama copiilor mei.

Sunt în plin proces de vindecare, procesare și integrare a lucrurilor pe care le-am trăit și a lucrurilor care mă definesc. Îmi place să mă joc, sunt un om simplu și onest, iubesc poveștile și copiii și vreau să schimb lumea.

  1. Cine sunt Ema și Eric?

Ema și Eric sunt doi copii ca toți copiii: simpatici, isteți, năzbâtioși, care vor să descopere lumea și să știe că sunt iubiți. Trăiesc aici și acum, ca și copiii noștri. Au aceleași preocupări și învață despre lume, natură, respect, reguli, emoții, ca noi toți,cresc încet, dar sigur și sunt foarte populari.

  1. Cum hotărăști care vor fi următoarele aventuri ale Pofticioșilor: cauți răspunsuri la întrebările cu care te-ai confruntat ca mamă sau te concentrezi pe acele lecții atât de importante de învățat de mic copil?

Sunt atentă mereu la nevoile copiilor mei, la nevoile copilului din mine dar și la preocupările sutelor de copii pe care-i întâlnesc săptămânal când citesc în grădinițe și școli. Îmi doresc mult ca prin cărțile mele să fac copiii să râdă și să se simtă văzuți, auziți și acceptați.

  1. Cu siguranță îți este greu să alegi un singur volum, dar care titlu cu Ema și Eric îți este mai aproape de suflet?

Ai dreptate, nu pot alege.

La fel cum nu pot spune care dintre copiii mei mi-e mai drag. Le iubesc diferit, dar pe toate foarte mult.

  1. Ți-i imaginezi pe Ema și Eric crescând alături de cititorii lor? Cum ar fi Pofticioșii la adolescență sau chiar ca adulți?

Da, de fapt, ei deja au crescut. În prima carte, Te iubesc orice-ai face, Ema avea cam trei ani. În volumele recente, Ema deja merge la școală. Cresc și ei odata cu noi. Încă nu știu cum vor fi adolescenți, îi voi descoperi încet, încet, pe măsură ce cresc.

  1. Care este cea mai importantă lecție cu care dorești să rămână atât cei mici, cât și părinții lor din lectura cărților tale?

Că timpul împreună, răbdarea și acceptarea celuilalt fac minuni de fiecare dată. Că dacă suntem împreună, ca familie, găsim mereu soluții. Că râsul e medicament. Că iubirea părinților nu e niciodată mai mică, mereu tot mai mare.

PS: Nu uitați, pe parcursul lunii aprilie, toate titlurile semnate de Ioana Chicet-Macoveiciuc au un preț special! Inclusiv cele mai noi aventuri ale lui Pofticioșilor – ”Vraja ecranelor: Ema și Eric regăsesc placul de joc”.

 

 

Tu ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *