Părinții DPH

Ada Chindea, blogger de parenting, despre materialele digitale DPH: Activitățile sunt realizate ca niște jocuri atractive 

17 octombrie 2021

Scris de:

Ada Chindea, blogger de parenting, despre materialele digitale DPH: Activitățile sunt realizate ca niște jocuri atractive 

Ada Chindea, blogger de parenting, a optat anul trecut pentru homeschooling, iar cu acest prilej a testat materialele digitale oferite de Editura Didactica Publishing House. Iată câteva dintre lucrurile care i-au plăcut atât ei, ca părinte, cât și copiilor, Emily și Andrei:

  • această platformă poate fi folosită cu încredere atît de profesori, cât și de părinți, fie că vorbim de școală online sau nu. Are chiar și un modul de evaluare și opțiunea de a avea un cont individual pentru fiecare elev, atunci când este folosită la clasă.
  • suportul audio– am mai testat alte aplicații de grădiniță, care se bazau pe asistența unui adult în citirea instrucțiunilor. Deși este ideal ca un părinte să fie permanent lângă copii, uneori avem toți nevoie de 5-10 minute de liniște.
  • activitățile sunt realizate ca niște jocuri atractive, iar copilul nici nu realizează că învață. În felul acesta puteți satisface cerința copilului de a primi tableta sau telefonul și vă asigurați că face ceva educativ.
  • platforma nu este doar pentru comunicare și scriere, ci și pentru matematică și explorarea mediului, dezvoltare personală, muzică și mișcare, arte vizuale și abilități practice. Cu alte cuvinte acoperă toate materiile studiate în clasa pregătitoare și 1-3
  • modulele se bazează pe o serie de personaje, pe care copiii vor ajunge să le îndrăgească pentru că vor deveni niște parteneri în aventura lor spre cunoaștere.

Pentru noi, această platformă a devenit un partener de nădejde în abordarea lecțiilor de comunicare și scriere în limba română și nu numai. În acest moment Emily lucrează pe materiale suplimentare pentru o scriere corectă de la Zmeișorii iar Andrei lucrează pe activitățile de la clasa pregătitoare din Ghiozdanul din padure.

 

Mai multe detalii despre experiența Adei și a copiilor, dar și despre homeschooling în general aici: https://www.ceaicumamici.ro/2020/11/27/scoala-in-engleza-scrierea-si-comunicarea-in-romana/

Tu ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *