Cărți pentru copii

Autorul lunii – Annette Langen: Încă iubesc când o idee prinde contur și este completată de ilustrațiile necesare creării unei cărți pentru copii.

8 noiembrie 2021

Scris de:

Autorul lunii – Annette Langen: Încă iubesc când o idee prinde contur și este completată de ilustrațiile necesare creării unei cărți pentru copii.

Annette Langen este o autoare germană de cărți pentru copii. Din 1989 a publicat peste 100 de cărți, iar o parte din titlurile ei au fost traduse în peste 30 de limbi. Cea mai cunoscută colecție a ei este seria ”Scrisori de la Felix” despre aventurile unui iepuraș de pluș – credem că deja îl cunoașteți :).

Descoperiți mai jos un interviu cu Annette și aflați exact ce o inspiră în creațiile literare:

Cine este Annette Langen după atât de multe titluri publicate, toate bestsellere la nivel mondial?

Oh, mulțumesc! Prima mea carte a apărut în 1989 și acum sunt 114 titluri… cu încă câteva pe drum. Încă iubesc când o idee prinde contur și este completată de ilustrațiile necesare creării unei cărți pentru copii.

Cum v-a venit ideea de a vorbi cu cei mici prin intermediul cărților și ilustrațiilor?

Ei bine, aș putea spune că am avut o educație foarte timpurie… Am copilărite într-o familie de librari cu titluri nenumărate și multe lecturi ale autorilor. Restul a venit natural…

Unde descoperiți inspirația? Cum alegeți următoare subiecte pentru cărțile dumneavoastră?

Ideile îmi vin din viața de zi cu zi dar, evident, mai și inventez :). Unde încep? Iubesc să călătoresc aproape la fel de mult ca Felix și am scris și eu foarte multe scrisori prietenilor mei din lumea îngreată. Am descoperit povestea ”Văcuței morocănoase” când fiica mea trecea printr-o etapă mai încăpățânată. ”Cavalerul furios” se bazează pe un domn din viața reală dar mai mult de atât nu pot spune. Am ajuns la ”Sub vraja tornadei” când o cunoștință din America mi-a arătat un bunker anti-tornadă construit în casa ei. Deci fiecare carte are geneza ei…

Probabil nu este simplu dar dacă ar trebui să alegeți un singur titlu din colecțe, care ar fi acesta?

Pentru mine, cărțile îmi sunt ca proprii copii și le iubesc pe fiecare în parte. Deși trebuie să recunosc că nu am 114 copii ;).

Care este mesajul cu care vreți să rămână copiii și părinții după lectura uneia din cărțile dumneavoastră?

Mă bucur atunci când aceste cărți ating sufletele cititorilor.

Cum priviți părinții contemporani? Sunt mai concentrați pe bunăstarea emoțională a copiilor decât acum 10-20 de ani? Ce s-a schimbat?

Cred că părinții doresc numai binele copiilor indiferent de perioadă. În Germania, din păcate, doar 35% din adulți citesc copiilor în mod regulat. Ca ambasador al lecturii pentru Fundația Lecturii, îmi asum angajamentul transformării Germaniei într-o țară de cititori.

Ați vizitat România? Ați dori să o vizitați? Care este primul lucru care vă vine în minte când auziți de România?

Deja l-am trimis pe Felix în vizită la voi în seria Felix și este pe lista mea de dorințe în ale călătoritului. Mi-ar plăcea să văd mănăstirile din Bucovina, bisericile de lemn din Maramureș și vulcanii noroioși de lângă Berca.

Aveți un mesaj pentru cititorii din România și părinții lor?

Să fiți în siguranță și să le citiți MULT copiilor – este una din cele mai bune investiții în viitorul lor.

 

 

 

 

Tu ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *