Cărți pentru copii

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii

20 iulie 2022

Scris de:

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii

Cu toții am rămas inspirați de imaginile transmise de telescopul James Webb: miliarde de galaxii, un număr inimaginabil de stele și planete – un Univers infinit care începe să ni se dezvăluie pe măsură ce ridicăm privirile din ce în ce mai sus.

Sursă imagine: NASA.

Și cine știe… poate cu cât suntem mai mici și începem să visăm mai devreme la lumi îndepărtate, cu atât avem șanse mai mari de a le și vedea.

Până la urmă un astronom care privește la miliarde de ani lumină, un astronaut care privește planeta de sus și un inginer care privește calculele necesare creării celui mai performant telescop și-au început călătoria deschizând o carte și rămânând fascinați de tot ceea ce încă nu știm…

De aceea, astăzi vrem să vă propunem top 10 cărți despre spațiu, planete, explorarea Universului și eroi surprinzători (bună, Laika!) și cunoscuți (bună ziua, domnule Einstein!)

Ilustrate fantastic, pline de informații corecte din punct de vedere științific, titlurile noastre pot fi acea scânteie care ne ajută să #aprindemimaginația unui viitor temerar extraterestru!

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii: Vreau să știu: Totul despre Soare, Pământ și Lună

Putem călători pe Lună sau Soare? Nu este prea cald acolo sau poate prea frig? De ce unele anotimpuri sunt mai calde și altele mai reci? Titlul din colecția ”Vreau să știu” îi ajută pe copii să învețe lucruri fascinante despre Soare, Pământ și Lună și completează experiența educațională cu activități, o planșă mare, un quiz la final și cântece ușor de învățat.

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii: Unde-i locul lui Pluto?

Micuțul Pluto este complet șocat: el nu mai face parte din Faimoasele 9! El nu mai este considerat planetă și astfel nu prea știe exact unde îi este locul… Nu este o stea, nu este cometă sau meteorit… La cât de mare este Universul, oare va reuși Pluto să își descopere noua identitate? Deznodământul îl veți afla după o călătorie luuungă prin spațiu.

Stef Wade combină informații științifice cu teme educaționale: auto-cunoașterea, acceptarea și prietenia.

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii: Vreau să știu: Stelele și planetele

Vrei să știi mai multe despre stele și planete? Oare de ce avem zile și nopți? De ce arată luna diferită de-a lungul a 30 de zile? Soarele este o stea? Câte planete sunt? În această carte vei învăța tot ce ai vrea să știi despre Pământ, Lună, Soare, stele și alte planete.

Titlul conține activități ușor de pus în practică, o poezie, un poster și un quiz pentru noii experți în spațiu!

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii: Prima mea carte despre relativitate

Nu este niciodată prea devreme pentru idei MARI! ”Prima mea carte despre relativitate” introduce noțiuni complexe prin texte amuzante și ilustrații creative. Teoria relativității este fundamentală pentru fizica modernă dar înseamnă regândirea totală a noțiunilor noastre despre timp și spațiu… În acest univers relativ se întâmplă lucruri stranii:

  • Distanța și timpul nu mai sunt fixe și depind de cum le privești
  • Dacă mergi cu o viteză imensă, timpul încetinește, spațiul se contractă și greutatea crește
  • Sute de ani pe Pământ pot trece ca doar câteva ore pentru cineva care zboară cu viteza luminii

Pornește într-o călătorie de neuitat alături de Profesorul Albert și hai să vedem exact de ce e=mc2!

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii: Puzzle planetele

Piesă cu piesă aflăm mai multe despre Sistemul Solar! Cu fiecare element bine potrivit ni se dezvăluie un tablou fascinant, atent organizat și perfect în armonie, întins pe milioane de kilometri.

Tot ce trebuie să facem este să pornim cu… colțurile… parcă așa era, nu?

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii: Descoperă spațiul

O carte cu clapete de dimensiuni ASTRONOMICE, doldora de informații despre stele, planete și univers.

Paginile duble despre Sistemul Solar, Caleea Lactee și originile Universului, acestă carte conține peste 50 de clapete care dezvăluie informații fascinante despre Univers și SURPRIZĂ! Avem și o cărticică cu hărți stelare ascunsă la final.

Hai să aflăm răspunsurile la: ce se află în spațiu? De unde a apărut Universul? Cum aflăm informații despre el și cum putem fi siguri că aceste informații sunt corecte?

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii: Laika: mare călătorie în spațiu

Laika a fost o cățelușă născută în 1954 și prima ființă vie care a orbitat în jurul planetei noastre. Trimisă în misiune de programul spațial sovietic în 1957, oare cum s-a pregătit această combinație de terrier și husky pentru călătorie?

De la antrenamente la aclimatizare, Patrick Baudry, al doilea astronaut francez în spațiu și specialist în aeronautică, ne povestește despre această epopee incredibilă, super ilustrată.

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii: Labirinturi în spațiu

Houston, cum ajungem la destinație? În această carte cu 34 de labirinturi, orice visător în spațiu poate reface de mai multe ori călătoria (paginile sunt refolosibile) în timp ce se bucură de lumi noi, extratereștri prietenoși și planete uimitoare!

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii: O vizită în spațiu

Un titlu all inclusive: o adevărată aventură în spațiu alături de cea mai tare gașcă! Și totul începe cu o transmisie misterioasă trimisă pe radioul unchiului Filip…

Cartea, pe lângă povestea iepurașului, conține diverse activități care îi vor captiva pe copii și le vor dezvolta creativitatea și abilitățile de învățare: exerciții de desenat și colorat, găsește perechea, găsește diferențele, unește punctele, trasează grafisme și multe altele.

Top 10 cărți despre spațiu pentru copii: Prima mea carte despre fizica cuantică

Tot ceea ce ne înconjoară – copaci, clădiri, alimente, lumină, apă, aer și chiar și noi înșine – este compus din particule mai mici de un nanometru (o miliardime de metru). Fizica cuantică este știința acestor particule și, fără ea, niciunul dintre dispozitivele noastre electronice, de la smartphone-uri la calculatoare și cuptoare cu microunde, nu ar exista.

Dar fizica cuantică ne împinge, de asemenea, până la limitele a ceea ce știm despre știință, realitate și structura universului. Lumea fizicii cuantice este un loc uimitor, în care particulele cuantice pot face lucruri ciudate și minunate, acționând total diferit de obiectele pe care le experimentăm în viața de zi cu zi. Cum pot exista atomi în două locuri în același timp? Și cum poate fi o pisică moartă și vie în același timp? Aflați mai multe cu acest ghid ilustrat și amuzant despre lumea fascinantă și misterioasă a fizicii cuantice.

Tu ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *