Sophie de Mullenheim, autor: Misiunea lui Blu este să vă facă să vă minunați

Diana M | 23 martie 2024


Sophie de Mullenheim este o autoare europeană de renume, cunoscută pentru numeroasele sale cărți pentru copii care au devenit best-seller-uri, având un total de peste 200 de titluri. „Blu în misiune în jurul lumii” este o aventură captivantă care urmărește povestea flamingoului albastru Blu, ce călătorește prin diverse colțuri ale globului pentru a aduna semințe de la toate plantele ce există pe planetă. De la junglele dense din Amazon până la zgârie-norii strălucitori ai orașelor metropolitane, Blu întâlnește personaje interesante și învață lecții valoroase despre prietenie, curaj și respectul pentru diversitate. Cartea este nu doar o sursă de divertisment, ci și o modalitate educativă prin care tinerii cititori pot explora lumea și își pot dezvolta imaginația. Ilustrată superb de Julie Mercier și tradusă de Daniel Voicea, cartea este o resursă perfectă pentru părinți și educatori. Mai jos am stat de vorbă cu autoarea despre ce mesaj transmite Blu cititorilor.

Cum ai ajuns la subiectul acestei cărți superbe? 
Am scris cartea aceasta pentru că vorbim mult despre toate speciile aflate pe cale de dispariție, dar când vorbim despre speciile acestea ne gândim la animale, la urșii polari, la rotofeii panda, dar ne gândim oare și la toate plantele care pot fi amenințate de dispariție pentru că nu avem grijă de planetă? Iată așadar, Blu a fost un mod de a vă face să conștientizați asta, de a vă stârni dorința de a avea grijă de aspectul acesta dar, mai presus de orice, misiunea primară a lui Blu a fost să vă învețe să vă minunați. 

Cum crezi că îi va influența povestea lui Blu pe cei mici, dar și pe cei mari? 
Mi-aș dori ca Blu să vă impulsioneze să priviți tot ce există în jurul dumneavoastră, tot ce este minunat, toate plantele a căror existență poate că nici n-o bănuiați măcar. 

Ai un mesaj pentru cititorii din România? 
Așadar, după ce ați citit povestea lui Blu vă propun să mergeți să vă plimbați într-o grădină, într-un parc, într-o pădure, să deschideți ochii larg de tot, să vă minunați de tot ce vă înconjoară, de toate aceste plante magnifice care există în jurul dumneavoastră și atunci, bineînțeles, veți dori să aveți grijă de ele. 

Blu în misiune în jurul lumii face parte dintr-un proiect mai amplu al editurii Didactica Publishing House, care vizează promovareacirculației internaționale a operelor literare de înaltă calitate și accesul copiilor români la literatura europeană pe segmentul de mediu, ecologie și salvarea planetei. Acesta include publicarea a 16 titluri apreciate internațional, publicate inițial în Franța, Germania și Suedia și vor fi traduse și adaptate publicului din România.

Toate cărțile selectate abordează subiecte despre mediu, ecologie și viața pe planetă, prin povești captivante, pe înțelesul tuturor. Conținutul lor tratează teme majore precum schimbările climatice, influența omului asupra naturii, importanța protejării animalelor pe cale de dispariție în special, dar și a animalelor în general ori risipa excesivă de resurse. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Editura DPH | Educația contează

Luni - Vineri

09:00 - 17:30

Sâmbătă

închis

Duminică

închis

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram

Toate drepturile rezervate edituradph.ro