Autorul lunii

Interviu Georgeta Pânișoară: ”Vreau să ajut la dezvoltarea copiilor într-o stare de bine.”

1 iulie 2021

Scris de:

Interviu Georgeta Pânișoară: ”Vreau să ajut la dezvoltarea copiilor într-o stare de bine.”

Conf. Univ. Dr. Georgeta Pânişoară este coordonatorul principalei colecţii de carte de Psihologia copilului şi parenting cu referenţial ştiinţific din România, cadru didactic la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti, și autor al mai multor titluri destinate dezvoltării emoționale a copiilor.

Descoperă mai multe despre motivația din spatele titlurilor sale mai jos!

  1. Atât de multe cărți și jocuri vă poartă semnătura. Ce înseamnă acest lucru pt dvs?

Este un lucru important să influențezi starea de bine, dar și  cunoașterea atâtor de mulți copii, atâtor de mulți părinți. Capeți o stare de bine care te motivează să ajuți mai mult, în continuare, indiferent de obstacole. Vreau să ajut la dezvoltarea copiilor într-o stare de bine.…prea multă încrâncenare strică, prea multă centrare pe ”învățarea dură” strică.

Învățarea prin joc este de 4 ori mai rapidă decât învățarea ”serioasă”(spun cercetările).

Pledez pentru învățare, pentru standarde înalte, dar mijloacele de ajungere la acele rezultate trebuie alese cu grijă, iar jocul nu trebuie evitat.

  1. Cum ați descoperit această pasiune pentru scris?

Încet, încet. Cariera universitară (fiind profesor la Universitatea din București) te obligă la scris, la performanță. Apoi realizările apărute, satisfacțiile din scris te determină să continui.

  1. Cât de dificil de înțeles este lumea contemporană pentru copiii de azi? Cum se descurcă părinții în acest context?

Parenting-ul este în continuă schimbare, provocările sunt din ce în ce mari și mai diverse. Schimbarea este în viața noastră și trebuie să îi spunem ”Bun venit!”

Părinții au nevoie de ajutor pentru a-și face ”meseria de părinte”, iar copilul va fi un beneficiar fericit.

  1. Cât de important este pentru părinți să înțeleagă emoțiile copilului? S-a schimbat mentalitatea în ultimele decenii?

Este esențial să ne conectăm autentic unii cu alții, părinte cu copil, frate cu soră. Nu ne naștem învățați nici în acest domeniu, al parenting-ului. Efortul suplimentar atrage performanțe mai bune, stare de bine și astfel crește calitatea vieții. Și pentru copii și pentru părinți.

  1. Ce urmează? Un joc nou? O carte?

Este posibil. Viitorul este deschis spre orice posibilitate. Îmi place să creez noi produse și sper că vom avea o colaborare îndelungată împreună, la fel de plăcută ca în cazul celor 3 jocuri Personality Game, Jocul emoțiilor, Festina Lente. Jocul ideilor.

  1. Aveți un mesaj pentru copii, părinții lor sau profesori?

În vacanță să ”își încarce bateriile”, să se bucure de timpul petrecut împreună și, de ce nu, să îți facă planuri frumoase pentru un viitor împreună. Vacanță plăcută și gânduri bune!

Tu ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *