Autorul lunii

Cristina Cândea: Cărțile îl ajută pe Vlad să lucreze la atenție și concentrare

11 august 2021

Scris de:

Cristina Cândea: Cărțile îl ajută pe Vlad să lucreze la atenție și concentrare

Cristina Cândea face strategii de social media, este un cunoscut content creator pe segmentul de lifestyle, iar de câțiva ani are un nou rol, cel mai important de până acum: este mama lui Vlad, un băiețel curios și vesel de nici 4 ani. Vlad răsfoiește zilnic cărțile preferate alături de Cristina, care a vrut să-i ofere de mic ocazia de a descoperi lumea prin intermediul poveștilor. Mai multe despre cum a reușit să-l apropie pe Vlad de cărți, într-un scurt interviu:

Cât de des le citești celui mic și ce fel de cărți preferă?

Îmi place să-i citesc destul de des lui Vlad, dar de cele mai multe ori nu are răbdare să asculte toată povestea din carte și încerc mereu să fac un rezumat, cât să-i capteze atenția. Momentan este foarte atras de cărțile cu imagini mari, cât mai colorate, pe marginea cărora reușim să dezvoltăm poveștile.  Probabil și datorită vârstei nu are răbdare să asculte până la capăt și este dornic să răsfoiască paginile mai repede –  are doar 3 ani jumate.

De ce este atât de importantă lectura la voi în familie?

Consider că lectura are un rol foarte important, deoarece îl ajută pe cel mic să-și dezvolte imaginația, dar și să învețe din aventurile personajelor.

Cum crezi că-i ajută cărțile pe copiii tăi să se dezvolte/să-și însușească noțiuni noi?

Prin intermediul cărților cred că este cel mai ușor pentru copil să învețe cuvinte noi, forme sau culori. În plus, sigur ajută și la dezvoltarea capacității de atenție și de concentrare.

Cum alegi cărțile? Datorită mesajului, ilustrației, recomandărilor?

Momentan aleg cărțile pentru Vlad ținând cont, în primul rând, de ilustrații și de mesajul transmis. Acestea trebuie să se potrivească foarte bine cu preferințele lui, astfel încât să fie interesat să descopere despre ce este vorba.

Crezi că ar trebui să citim mai mult? Sau părinții de azi sunt o generație care conștientizează importanța cărților?

Da, cred ca ar trebui să citim mai mult. Deși, odată cu actuala tehnologia modernă, acordăm mai puțin timp lecturii, cred că totuși părinții din zilele noastre conștientizează rolul cărților în viața copiilor.

Personal, am început să fiu mai interesată de cărțile potrivite lui Vlad, pentru că știu că îl vor ajuta să se dezvolte într-un mod cât mai plăcut.

Câte cărți cumperi lunar și câte ai vrea să cumperi de fapt?

Lunar cumpăr 2, 3 cărți pentru cel mic și încerc să țin cont de fiecare dată de interesul lui dacă vreau să cumpăr o carte nouă.

Care este personajul preferat al copiilor tăi și de ce?

Actualmente personajul lui preferat este Mickey Mouse. Însă îi plac foarte tare cam toți prietenii lui Mickey, probabil și pentru că îndrăgește foarte tare animalele și are un interes aparte pentru acest tip de personaje.

Acest mini-interviu face parte dintr-o nouă serie de interviuri prin care ne propunem să deschidem conversația despre importanța cititului în familie și impactul asupra educației copiilor. Vom invita alături de noi creatori de conținut, părinți, cadre didactice și nu numai care sperăm să vă inspire prin alegerile și cuvintele lor. Pentru că noi, la Editura Didactica Publishing House, #CitimCuMintea și #CitimCuInima

Tu ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *