#PlanetaContează

Cum să-ți ajuți copilul să iubească să petreacă timp în natură

27 februarie 2023

Scris de:

Cum să-ți ajuți copilul să iubească să petreacă timp în natură

Beneficiile timpului petrecut în natură sunt tare multe, demonstrate de altfel științific. De la dezvoltarea fizică, cognitivă și până la cea emoțională, natura oferă resurse nebănuite. Și poate cel mai important beneficiu este că echilibrează timpul petrecut în fața ecranelor, pe care copiii ar vrea să-l lungească tot mai mult pe măsură ce cresc. Însă avem o soluție! Se regăsește între paginile unei cărți minunate, pe care ți-o recomandăm: Secretul micilor grădinari, semnată de Maija Hurme și Lina Laurent, tradusă de Ivona Berceanu. Cei vei găsi în această carte? 

  • O poveste minunată, ce începe într-o clădire cu 100 de ferestre, când trei copiii ce se jucau de-a spionii fac o descoperire uimitoare.
  • Ilustrații superbe ce însoțesc firul poveștii
  • Sfaturi de grădinărit. Practice, simple, ușor de replicat acasă, la grădiniță sau la școală.
  • Idei năstrușnice, dar eficiente. De exemplu, știai că sunt grădinari ce-și cultivă plantele în anvelope sau căzi vechi?
  • Informații despre natura ce ne înconjoară, de exemplu ce se întâmplă cu o plantă atunci când moare, care este rolul insectelor ce mișună prin pământ sau al albinelor.
  • Cum poți să faci compost și la ce ajută acesta, dar și cum poți grădinari fără a săpa pământul.
  • Rezolvarea enigmei: cine a furat bujorii.

Pe scurt, cele 40+ de pagini din Secretul micilor grădinari este o resursă de informații, dar și de bună dispoziție, iar ce vei afla din paginile acestei cărți poate fi aplicat imediat.

Cartea – potrivită pentru copii de 5 – 9 ani – se află aici: https://www.edituradph.ro/secretul-micilor-gradinari.html

#PlanetaContează – învățăm despre cum să protejăm mediul

Secretul micilor grădinari face parte dintr-un proiect amplu al editurii Didactica Publishing House, care vizează promovarea circulației internaționale a operelor literare de înaltă calitate și accesul copiilor români la literatura europeană pe segmentul de mediu, ecologie și salvarea planetei. Acesta include publicarea a 16 titluri apreciate internațional,publicate inițial în Franța, Germania și Suedia.

Toate cărțile selectate abordează subiecte despre mediu, ecologie și viața pe planetă, prin povești captivante, pe înțelesul tuturor. Conținutul lor tratează teme majore precum schimbările climatice, influența omului asupra naturii, importanța protejării animalelor pe cale de dispariție în special, dar și a animalelor în general ori risipa excesivă de resurse. Proiectul este cofinanțat prin programul Europa Creativă.

educație pentru mediu
Tu ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *