Evenimente DPH

Târgul de la Carte de la Bologna: cu ce surprize ne-am întors pentru voi

12 martie 2023

Scris de:

Târgul de la Carte de la Bologna: cu ce surprize ne-am întors pentru voi

În urmă cu o săptămână, Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna se apropia de final, după 4 zile pline. A fost o ediție aniversară, a 60-a, o ediție cu sute de expozanți din toată lumea, cu zeci de evenimente și expoziții conexe. Am remarcat cu bucurie efervescența editurilor din toată lumea, bucuria revederii, dorința vizitatorilor, editorilor, agenților literari, autorilor, ilustratorilor de a răsfoi paginile cărților. Ce am descoperit nou și cu ce vă vom surprinde? Hai să vedem!

Ne-am bucurat să ne revedem cu parteneri de cursă lungă ai editurii, cum sunt prietenii deja de la PlayBac din Franța, cu care colaborăm pentru cunoscuta și iubita serie Sunt imbatabil. Mereu găsim împreună produse care să surprindă mințile ascuțite ale copiilor din România, iar anul acesta nu este o excepție.

La Quarto am răsfoit serii noi, dar și continuări ale seriilor mai vechi. Am reîntâlnit prieteni dragi care ne împărtășesc dragul de cărți care bucură deopotrivă sufletul și mintea copiilor. Recunoașteți mai jos un nou titlu din seria Pas cu Pas?

Iar la Carlsen am discutat despre noile aventuri ale lui Max, unul dintre cele mai îndrăgite personaje de către copiii din România, în timp ce la Hachette despre ce urmează să mai împărtășească Noni despre emoțiile sale.

Zeci de titluri noi, educative, inspiraționale, la fiecare pas

Alături de cele de mai sus, fiecare altă întâlnire a fost un prilej de bucurie, mai ales că am putut răsfoi o mulțime de titluri noi, interesante, educative și am creat noi parteneriate care suntem siguri că vor aduce valoare portofoliului de carte educativă dezvoltat în cei 19 ani de existență ai editurii. Ne-am întâlnit cu parteneri din Canada, Franța, Spania, Marea Britanie, Italia, Polonia, dar nu numai. Diversitatea culturală și-a spus cuvântul în portofoliile prezentate, dar am remarcat cu bucurie o dorință a editurilor de a aduce în viața copiilor valori fundamentale prin intermediul poveștilor.

Târgul de Carte de la Bologna reprezintă un prilej pentru a dezvolta parteneriate noi, durabile, de a găsi la un loc sute, dacă nu mii de idei interesante și noi pentru cărți. Este locul unde se pot analiza tendințele, nevoile din piața de carte și locul unde găsim mereu titluri atractive pentru copiii acestei generații. Și pentru că ne interesează ca titlurile noastre să spună povești din care copiii să poată învăța, ne-am rezervat timp suficient pentru a analiza în tihnă portofoliile editurilor deja partenere, dar nu numai. Și putem spune că zilele petrecute la Bologna au fost productive, inspiraționale chiar, iar în curând multe dintre cărțile răsfoite de noi aici vor ajunge și pe rafturile librăriilor din România, a precizat Florentina Ion, fondatorul editurii Didactica Publishing House.

Simona Epure, invitată la standul României

Un popas important a fost la standul României din cadrul Târgului de Carte, unde unul dintre autorii invitați a fost Simona Epure. Printre cărțile expuse aici s-au numărat atât cele semnate de autoare, cât și alte titluri din portofoliul nostru, ale autorilor debutanți sau consacrați. Sperăm că și alți cititori au fost cuceriți de personajele acestora, la fel ca și micii cititori din România.

Conflictul din Ucraina, prin ochii ilustratorilor

Deși atmosfera generală a fost una de efervescență și bucurie a revederii, nu putem să nu amintim de expoziția dedicată Ucrainei, care a emoționat vizitatorii. Iată câteva imagini care ilustrează drama prin care trec vecinii noștri de mai bine de un an:

Iar la final vă mai lăsăm câteva imagini care să vă introducă în atmosfera generală a Târgului Internațional de Carte de la Bologna, inclusiv expoziția ilustratorilor – o zonă inspirațională unde poți petrece ore în șir fără să te plictisești:

 

Tu ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *